Вкусни печени сарми с кайма и кисело зеле за коледната трапеза

Лесна рецепта, с която ще зарадвате семейството и гостите

25.12.2023 | 16:13 Редактор: Вяра Димова
Вкусни печени сарми с кайма и кисело зеле за коледната трапеза

Блеснете с празничната си трапеза на Коледа като приготвите вкусни печени сърми с кайма и кисело зеле. Приготвят се бързо и лесно.

Необходими са ви:

една кисела зелка
400 г ориз
250-300 г кайма
един морков
един стрък праз
1/2 чаша олио
сол на вкус
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
щипка джоджен
щипка чубрица

Приготвяне:
Загрейте олиото в тенджера. В него задушете лука, моркова, праза. Разбъркайте. Добавете каймата и разбъркайте добре, докато стане на малки парченца. След като се запържат добре добавете ориза и разбъркайте. След като стане полупрозрачен, овкусете с червен пипер и добавете 1 чаша вода. Оставете да ври, докато оризът абсорбира водата, пише az-jenata.bg.

Навийте сармите, като във всяко листо слагате по 1 супена лъжица от сместа. Подредете сармите в тава, намазана с олио. Полейте ги с още малко олио отгоре. Покрийте с няколко зелеви листа, за да не изгорят. Налейте малко вода в тавата. Печете на 180 градуса за около един час или докато оризът омекне напълно.

Снимка: pixabay