Кои са храните, които изобщо нямат място в хладилника ни?

Лукът трябва да се съхранява на тъмно

23.12.2023 | 11:05 Редактор: Искра Ангелова
Кои са храните, които изобщо нямат място в хладилника ни?

Хладилникът е мястото, в което държим храната си. Понякога обаче прекаляваме със складирането на продукти в него, които изобщо не е необходимо да бъдат съхранявани на студено. 

Може да се учудите, но някои храни, които винаги слагате в хладилника всъщност нямат място там. Вижте кои са те. 

Кои са храните, които изобщо не трябва да държите в хладилник?

Картофи 

Странно или не, картофите нямат нужда от охлаждане. Ако досега сте ги съхранявали в хладилника, време е да спрете да го правите. Най-добрата температура за съхранение на картофите е около 6-7 градуса, която е по-висока от тази в хладилника ви. Важно е да оставите картофите на сухо, тъмно и проветриво място. Така ще останат пресни и няма да покълнат.

Домати 

Още една изненада, която може би не сте очаквали. Доматите нямат нужда от съхранение в хладилник. Прекалено ниските температури могат да увредят ценните хранителни вещества в доматите. Отделените газове от останалите продукти в хладилника ускоряват гниещите процеси в доматите и променят вкусовите им качества. 

Лук 

Изобщо не е необходимо да държите лука в хладилника. Той се нуждае от свежа циркулация на въздуха, а такава в хладилника няма. За да се запази свеж задълго, лукът трябва да се съхранява на тъмно, проветриво и сухо място. Стига да не го поставяте на пряка слънчева светлина, лукът може да се съхранява успешно извън хладилника. 

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels