Колко пари натрупаха най-успешните филми за 2023 г.?

"Барби" води класацията

21.12.2023 | 21:40 Редактор: Толя Стоянова
Колко пари натрупаха най-успешните филми за 2023 г.?

В крайна сметка никой не успя да задмине "Барби". Гигантският хит на Грета Геруиг приключва годината с титлата най-печеливш филм за 2023 г., събирайки приходи в размер на над 1,4 млрд. долара, откакто излезе по кината през юли, пише CNBC.

За първи път от години филм, който не е продължение, оглавява боксофиса в края на годината. От 10-те най-касови филма за годината половината са част от франчайзи. "Малката русалка" пък е римейк на класическата анимация. Първите два филма обаче, "Барби" и "Супер Марио Bros.: Филмът", са самостоятелни творби (засега). Историческата драма на Кристофър Нолан "Опенхаймер" допълва челната тройка със своите 951 млн. долара приходи.

"Мисля, че публиката наистина показва, че това, което иска, са филми, които са малко по-различни", каза медийният анализатор Пол Дергарабедиан пред CNBC Make It.

След като оглави боксофис класацията за 2022 г. с "Топ Гън: Маверик", заедно с "Аватар: Пътят на водата", Том Круз отново се появява в топ 10 с последната част от франчайза "Мисията невъзможна".

Четете повече в investor.bg.