Двойната брадичка: Причини и начини да се отървем от нея

Няколко упражнения, които ще помогнат за заличаването ѝ

19.12.2023 | 13:23 Редактор: Деси Николова
Двойната брадичка: Причини и начини да се отървем от нея

Двойната брадичка е излишна мазнина, носена под брадичката, обикновено между брадичката и врата. Прави врата да изглежда по-голям и понякога може да придаде по-застаряващ вид. Тази допълнителна тежест може да промени начина, по който изглеждат лицето и челюстта.

Що се отнася до причините за двойна брадичка, те са сравнително ясни. През повечето време двойната брадичка е резултат от затлъстяване или дори леко наднормено тегло. Докато двойната брадичка не е непременно нещо, за което следва човек да се тревожи, основната причина може да причини здравословни проблеми. Например затлъстяването, което е основната причина за двойна брадичка, може да бъде свързано с няколко здравословни проблема, включително по-висок процент на смъртност, високо кръвно налягане, диабет тип 2, сърдечни заболявания и други.

Затлъстяването не е единствената причина за двойна брадичка. Генетиката също играе роля, така, някои имат по-силна или по-мека челюст заради наследствени фактори. Дори слабите хора може да имат двойна брадичка поради липса на мускулна плътност, което води до по-висок състав на телесните мазнини.

Има много начини да се постигне намаляване и дори пълно премахване на двойната брадичка. Решение за премахване на двойна брадичка, особено при наднормено тегло, би било отслабването чрез диета и упражнения. Ако се предпочита естественият процес на премахване на двойната си брадичка, има упражнения, които могат да се изпълняват, за да се намалят и да се елиминират излишните мазнини по брадичката и шията.

Брадичка към тавана: Упражнението брадичка до тавана помага за активиране на мускулите на врата и челюстта и трябва да се изпълнява 10-20 пъти на ден. Това изисква да седнете с изправен гръбначен стълб и след това да наклоните главата си назад, гледайки нагоре към тавана. Внимателно насочете долната си челюст напред, към тавана. Задръжте тази позиция за 10 секунди.

Лъвски рев: Упражнението "Лъвски рев" помага да се тонизира брадичката и трябва да се изпълнява 10 до 20 пъти на ден. Започнете, като отворите широко устата си и изплезите езика си, доколкото можете. Ще трябва да задържите тази позиция за 10 секунди. Върнете се в нормалната си позиция и повторете.

Разтягане на врата: Упражнението започва като наклоните глава назад и погледнете към тавана. След това притиснете езика си плътно към небцето. Задръжте за 5-10 секунди и отпуснете езика. Упражнението се повтаря 10 пъти.

Разтягане на долната челюст: Наклонете главата си назад и надясно, плъзнете долната си челюст напред. Позицията се задържа за 5-10 секунди и след това се повтаря, но на лявата страна. Упражнението се повтаря 10 пъти. 

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pexels