Предметите, които да трябва да премахнем от дома си - носят ни лош късмет

Някои от тях влияят на енергиите в жизненото ви пространство

16.12.2023 | 12:31 Редактор: Вяра Димова
Предметите, които да трябва да премахнем от дома си - носят ни лош късмет

В днешния забързан свят нашите домове са нашите убежища, места, където търсим спокойствие, утеха и щастие. Ние ги декорираме и обзавеждаме с любов и грижа, надявайки се в тази обстановка да се усеща само положителна енергия. Знаете ли обаче, че определени предмети могат несъзнателно да допринесат за лош късмет в дома ви, като същевременно да държат добрия късмет далече от вашето жилище? Тези предмети наистина могат да повлияят на енергиите в жизненото ви пространство като за някои от тях това е отдавна известно.

1. Счупени огледала: Разбити отражения на нещастие

Огледалата не са просто инструменти за саморефлексия, те също имат символично значение в астрологията. Счупеното огледало може да символизира нарушена хармония в живота ви, привличайки негативна енергия и нещастие. Във Васту Шастра (учение за хармонията в дома) се смята, че напуканото огледало отразява изкривените енергии в дома ви, носейки лош късмет в живота ви.

2. Неподдържани растения: Умираща зеленина, намаляващ просперитет

Растенията вдъхват живот на домовете ни, но когато изсъхнат поради пренебрегване, те означават спад в просперитета. Мъртвите или умиращи растения нарушават потока на положителна енергия, канейки лошия късмет в дома ви. Уверете се, че вашите стайни растения процъфтяват, отразявайки вашето благополучие и привличайки късмет.

3. Неработещи или счупени часовници: Времето се изплъзва

Часовниците не са само обект за сверяване на часа и времето, те символизират ритъма на живота. Счупеният или нефункциониращ часовник може да наруши този ритъм, причинявайки стрес и нещастие на територията на дома ви. Поправете или сменете батериите на повредените часовници, за да възстановите хармонията на времето и да се предпазите от лошия късмет.

4. Антични предмети с тъмна история: Натрапчиво присъствие

Антиките често носят истории и енергия от миналите си собственици. Бъдете внимателни, когато внасяте антични предмети в дома си, особено ако имат тъмна или негативна история. Такива предмети могат да носят обезпокоителни енергии, които могат да нарушат спокойната атмосфера на вашия дом.

5. Повредена или скъсана тапицерия: протрити връзки

Тапицерията играе важна роля в естетиката на дома. Скъсаната или повредена тапицерия на дивана или столовете символизира протрити връзки във вашето семейство и взаимоотношения. Може да донесе раздор и дискомфорт, водещи до лош късмет. 

6. Счупени или напукани съдове за хранене: изобилие от фрагменти

Храненето е време за свързване и подхранване, както физически, така и духовно. Напуканите съдове (чаши, купи, чинии) могат да символизират разпокъсано изобилие, което води до финансова и емоционална нестабилност. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay