Екстрактът от бяла водна лилия успокоява обривите и бори стареенето

Той е подходящ за чувствителна кожа

22.11.2023 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова
Екстрактът от бяла водна лилия успокоява обривите и бори стареенето

Търсейки подходящата козметична грижа за кожата на лицето и тялото си, ние не спираме да изследваме онези суперсъставки, които могат да се погрижат за това кожата ни да бъде обновена, предпазена от свободните радикали, подмладена и свежа. Чували ли сте за екстракт от бяла водна лилия (Nymphaea Alba)?

Бялата водна лилия е много красиво цвете, но то също като лотоса е широко използвано под формата на екстракт в козметичната индустрия за направата на козметика за лице, тяло, коса. Примери за такива продукти са кремове, лосиони, измиващи грижи за лице, маски за лице и други.

В грижа за косата, екстрактът от бяла водна лилия е известен с това, че подпомага нейната хидратация, гъвкавост, прави я по-лъскава и красива.

Подходяща грижа за чувствителна кожа

Бялата водна лилия е подходяща за суха, чувствителна и раздразнена кожа, ето защо тя често влиза в състава на козметика, предназначена за такива типове кожи. Според изследвания, това се дължи на овлажняващия и кондициониращ ефект на това цвете върху кожата. Кожните клетки са хидратирани, а кожата е по-здрава.

Успокоява кожни обриви и раздразнения

Екстрактът от бяла водна лилия има успокояващи и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнената кожа, за успокояване на кожен обрив и други. Известно е също така че допринася за намаляване на отоците и регенерацията на кожните клетки, информира az-jenata.bg.

Елиминира токсините и възстановява кожата

Бялата водна лилия действа също обновяващо на кожата, тъй като помага за елиминирането на токсините от нея и създава среда, в която клетките в епидермиса могат да се развиват. Това позволява обновяване на кожата, заедно с пречистване и детоксикация, като по този начин успокоява всякакъв вид кожни раздразнения, сочат изследвания.

Бори се с признаците на стареене на кожата

За да изглежда кожата ни по-млада и красива е важно да имаме свеж тен. Но какво да правим с фините линии и бръчките? Nymphaea Alba е известна с невероятните си ползи за тонизиране на кожата, които помагат за подобряване на еластичността ѝ и се борят с признаците на стареене.

Сияйна кожа с равномерен тен

Екстрактът от бялата водна лилия е известен и с това, че е богат на съединения, които са изключително полезни за изсветляване на кожата и по този начин ни помагат да постигнем равномерен тен. Това прави този цветен екстракт подходяща, но и нежна грижа срещу пигментни петна. Освен това, хидратиращите свойства на цветето помагат да поддържате кожата мека и еластична.

Снимка: Pixabay