Обвиниха рапъра Шон Комбс в изнасилване и сексуален трафик

Адвокатът му, Бенджамин Брафман, твърди, че искът е скандална лъжа

20.11.2023 | 16:28 Редактор: Ивета Велева
Обвиниха рапъра Шон Комбс в изнасилване и сексуален трафик

Рапърът Шон "Диди" Комбс, който е известен и с псевдонима Puff Daddy, е обвинен в изнасилване и сексуален трафик от бившата си приятелка, певицата Касандра Вентура. В съдебния иск, представен от BBC, Касандра заявява, че в продължение на десетилетие е била в капана на злоупотреби и насилие.

Рапърът отрича твърденията и обвинява певицата, че се опитва да го изнудва. Неговият адвокат заяви, че твърденията са "обидни и възмутителни".

"След години на мълчание и мрак, най-накрая съм готова да разкажа историята си", каза тя в изявлението си. Искът включва множество графични описания на жестокото насилие, което, според нея, е започнало след запознанството ѝ с рапъра през 2005 г.

R&B певицата, която се изявява под псевдонима Каси – твърди, че рап продуцентът я е изнасилвал и пребивал в продължение на 10 години, като е започнал, когато тя е била на 19 години, а той – на 37.

Адвокатът на "Диди" заяви, че искът е скандална лъжа. В него музикантът е наречен "сериен домашен насилник, който редовно я биел и я ритал, оставяйки хематоми под очите, синини и кръв". А адвокатът му, Бенджамин Брафман, заяви, че предполагаемото искане "беше недвусмислено отхвърлено като грубо изнудване".

В отговор адвокатът на Вентура, заяви, че Комбс ѝ е предложил плащане в размер на "осемцифрена сума, за да я накара да замълчи и да предотврати завеждането на този иск".

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС