Тези плодове могат да ни осигурят стабилна енергия през целия ден

Добавете към менюто си банани, те са естествен източник на захар

04.11.2023 | 06:50 Редактор: Вяра Димова
Тези плодове могат да ни осигурят стабилна енергия през целия ден

Всички храни дават енергия, но начинът, по който те влияят на тялото, може да варира значително. Захарите и рафинираните въглехидрати осигуряват бърза енергия, докато зърнените храни, бобовите растения и пълноценното хранене като цяло осигурява по-устойчива енергия, която поддържа тялото по-дълго време.

Ето пример за плодове, които осигуряват стабилна енергия през целия ден:

Банани

Бананите може да са най-добрата бърза закуска за поддържане на енергия. Въпреки че са добър естествен източник на захар, те също са богати на фибри, които помагат за забавяне на храносмилането на тази захар. Бананите съдържат полезни хранителни вещества, които карат тялото да се чувства пълно с енергия.

Авокадо

Авокадото е с висока хранителна стойност и е пълно със здравословни хранителни вещества, протеини и фибри, които могат да помогнат за поддържане на енергийните нива през целия ден. Също така съдържа добри мазнини, които могат да повишат енергийните нива и да направят мастноразтворимите хранителни вещества по-достъпни в тялото.

Годжи бери

Годжи бери са малки, червеникави плодове, съдържащи много хранителни вещества и вещества с антиоксидантни свойства. Специфичните антиоксиданти имат много възможни ползи, включително дават на тялото повече енергия, забавят процесите на стареене. Сушените годжи бери са чудесно допълнение към всяка закуска и много хора добавят няколко в бутилка вода, за да пият през целия ден.

Ябълки

Ябълките могат да бъдат друга лесна закуска, която да даде на тялото трайна енергия. Наред с фибрите и хранителните вещества, ябълките са с високо съдържание на антиоксиданти, наречени флавоноиди, които могат да помогнат в борбата срещу оксидативния стрес и възпалението в тялото.

Ягоди

Ягодите са добър източник на минерали, витамин С и фолати. Те също така съдържат феноли, които са основни антиоксиданти, които могат да помогнат на тялото да създаде енергия на клетъчно ниво.

Четете повече в Puls.bg.

Снимка: pixabay