Какво да закусваме за повече енергия?

Здравословни предложения за старт на деня

24.07.2023 | 14:55 Редактор: Михаела Кирилова
Какво да закусваме за повече енергия?

Закуската е съществено важно хранене за деня. Тя определя до голяма степен колко енергия ще имате и колко бърз ще е метаболизмът ви. За да стартирате деня си здравословно и изпълнени с много енергия, е важно да се стараете да включвате някои полезни храни на закуска, които да ви осигурят всички тези ползи.

Овесени ядки

Овесените ядки са прекрасна закуска, защото дават много енергия благодарение на протеините, сложните въглехидрати и фибри в състава си. Те осигуряват усещане за ситост задълго. В допълнение овесените ядки подобряват холестерола и контролират кръвната захар.

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло е богато на здравословни мазнини и протеини. То дава много енергия и ситост, които остават задълго през целия ден и ви предпазват от преяждане с вредни храни. Можете да добавите една супена лъжица фъстъчено масло към овесената си каша или към плодовете на закуска.

Кисело мляко

Киселото мляко е добър източник на протеини и мазнини. То съдържа безценни натурални пробиотици и калций, от които организмът има нужда. Киселото мляко дава много ситост и енергия през целия ден, като това го прави една от най-здравословните закуски.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels