Лесни трикове, с които да се отървем от тъмните кръгове около очите

Наложете студени пакетчета чай

03.11.2023 | 22:46 Редактор: Вяра Димова
Лесни трикове, с които да се отървем от тъмните кръгове около очите

Ако се опитвате да отнемете няколко години от начина, по който изглеждате, със сигурност сте опитвали какво ли не. Може би сте забелязали, че тъмните кръгове около очите ви ви карат да изглеждате уморени и недоспали. В такъв случай, едва ли можете да си позволите да ходите без грим, тъй като искате да прикриете тези "недостатъци" на лицето ви.

В следващите редове ще ви предложим няколко съвета как да премахнете тъмните кръгове и да подхраните кожата около очите. Ето ги и тях:

Използвайте продукти с витамин С 

Ценният витамин подпомага производството на колаген. Увеличаването на производството на колаген в зоната под очите може да помогне на застоя на кръвта в тази област, което може да е причина за обезцветяване на кожата. Консултирайте се със специалист и изберете подходящия за вас продукт с висока концентрация на витамин C.

Включете към рутината си ретиноидни кремове  

Подобни продукти също могат да помогнат за насърчаване на производството на колаген и да подобрят видът на тъмните кръгове под очите. Ретиноидите са производни на витамин А, които действат чрез свързване с рецепторите на ретиноева киселина, което ги прави много мощен съюзник срещу стареенето.

Намалете излагането на слънце 

Можете значително да намалите тъмните кръгове около очите си ако предпазвате кожата си от слънцето. Ултравиолетовото лъчение може значително да влоши състоянието на тъмните кръгове под очите ви. За предпочитане е да използвате слънцезащитни продукти всеки ден – без значение от сезона.

Използвайте студени пакетчета чай 

Един от най-ефективните и изключително лесни начини за борба с тъмните кръгове под очите е използването на студени пакетчета чай. За предпочитане е да ползвате пакетчета зелен чай или чай от лайка, тъй като те могат да ви донесат по-бързи резултати. Накиснете торбичките във вода и ги охладете в хладилника. Извадете ги оттам и внимателно ги поставете върху двете си очи за около 10-15 минути. Повтаряйте редовно.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay