Етеричните масла, които ще скрият черните кръгове под очите

Обръщаме се към природата за по-здрава кожа

12.10.2023 | 13:27 Редактор: Толя Стоянова
Етеричните масла, които ще скрият черните кръгове под очите

Ако се събуждате сутрин и първото нещо, което виждате в огледалото са подпухналите ви очи, определено гледката не е красива. Никоя жена не иска да има подути очи, торбички под тях и тъмни кръгове.

За да се справите с подпухналите очи, може да се обърнете към природата. Етеричните масла имат прекрасни свойства в потискането на този проблем. Някои от тях имат завидни качества в намаляването на подутините около и под очите и уморения вид на кожата в тази зона.

Масло от евкалипт

Етеричното масло от евкалипт има прекрасен охлаждащ ефект, който отпуска и успокоява кожата. Неговата способност да отвежда излишната задържана течност, намалява подпухналостта и връща свежия вид на тънката и крехка кожа в тази зона. Маслото от евкалипт има противовъзпалителни свойства, които допълнително намаляват подуването около очите.

Розово масло

Етеричното масло от рози има превъзходни качества в намаляването на подпухването на клепачите. То успокоява възпаленията, хидратира в голяма дълбочина, подхранва и съдейства за премахване на тъмните кръгове.

Масло от бергамот

Етеричното масло от бергамот има много мощни свойства в намаляването на възпалението. Тъй като е изключително наситено и силно, е необходимо да се разрежда с малко вода или с базово масло. Нужни са само 2-3 капки, разредени в супена лъжица базово масло или вода, за да се намали подпухването. Масажирайте с получения разтвор зоната около и под клепачите с кръгови движения в продължение на няколко минути. Оставете да подейства още 30 минути, след което изплакнете.

Четете повече в az-jenata.bg.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа

Снимка: Pexels