Стил в Космоса - астронавти отиват до Луната със скафандри на Prada

В мисията на НАСА "Артемида III" ще има една жена

04.10.2023 | 18:22 Редактор: Елеонора Танева
Стил в Космоса - астронавти отиват до Луната със скафандри на Prada

Астронавтите в предстоящата мисия на НАСА ще се насочат към Луната, облечени със скафандри на Prada, съобщава Bloomberg.

Италианската модна марка ще работи заедно с Axiom Space по следващото поколение лунни скафандри, които ще бъдат използвани в мисията на НАСА "Артемида III", планирана за 2025 г., съобщават компаниите в изявление от сряда. "Артемида III" ще бъде първото кацане на човек на Луната от мисията "Аполо 17" през 1972 г. и ще включва една жена член на екипажа.

При избора на партньор дизайнер за скафандъра си Extravehicular Mobility Unit разработчикът на космическа станция Axiom се позовава на техническия опит на Prada със суровини, производствени техники, както и "иновативни дизайнерски концепции".

Маркетинг директорът на Prada Group Лоренцо Бертели заяви, че марката е усъвършенствала експертния си опит с авангардни технологии от работата с екипа си за ветроходство Luna Rossa Prada Americas Cup.

НАСА обяви през април, че програмата "Артемида" ще включва Кристина Кох и Виктор Глоувър, първата жена и първият цветнокож човек, пътували в дълбокия Космос.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: pixabay