Най-честите грешки, заради които не можем да отслабнем

Важно е да не консумирате много алкохол

19.09.2023 | 22:53 Редактор: Михаела Кирилова
Най-честите грешки, заради които не можем да отслабнем

Ако темите за здравето и добрата форма не са ви чужди, то със сигурност знаете кои са основните правила за поддържането на оптималното тегло. В следващите редове ще ви споделим някои от най-честите грешки в храненето, които могат да ви попречат да отслабнете.

Не закусвате

Пропускането на сутрешното хранене кара мозъкът да търси висококалорични храни, за да компенсира калориините загуби от началото на деня. Ето защо, не се учудвайте ако след цял ден гладуване, в следобеда сте склонни да изядете каквото ви се изпречи пред погледа.

Прекалявате със зехтина

Въпреки че зехтинът е с безспорни ползи за здравето и съдържа добри мононенаситени мазнини, само 3 с. л. от него съдържат около 360 калории. Ако искате да ограничите консумацията на зехтин, можете да използвате силиконова четка за намазване или пък спрей-дозатор за олио.

"Изпивате" калориите си

Алкохолът не е приятел на нито един хранителен режим. Той осигурява повече калории от протеините и въглехидратите (около 7 калории за 1 грам). Ако искате да отслабнете, трябва да сведете консумацията му до минимум – чаша-две вино на седмица.

Повече по темата четете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels