Ето как да се погрижим качествено за кожата си тази есен

Маската с тиква е добър ексфолиант

17.09.2023 | 20:55 Редактор: Михаела Кирилова
Ето как да се погрижим качествено за кожата си тази есен

Кожата на лицето ни обича, когато я глезим с маски, без значение дали ние си ги приготвяме или ги закупуваме готови. За всеки сезон си имаме любими съставки в маските за лице. Що се отнася до есенните, също ще заложим на ценни съставки. Вижте кои са три от най-добрите съставки за есенните маски за лице.

Тиква

Тя е много добър ексфолиант за кожата на лицето, действа нежно. Тиквата е богата на ценни за здравето на кожата антиоксиданти, като витамини А, С и Е, както и минералите цинк, калий. Тиквеното пюре е подходящо за направата на домашни маски за лице за всеки тип кожа.

Червени боровинки за по-еластична кожа на лицето

Друга ценна съставка в есенните маски за лице са червените боровинки, които са и суперхрана. Те са богати на витамини С, Е и К, както и на манган, фибри, мастни киселини и други. Червените боровинки ефективно се борят с вредното въздействие на свободните радикали и намаляват признаците на стареене, хиперпигментацията.

Канела

Канелата е друга съставка в есенните маски за лице, която е много подходяща при акне, фини бръчки, пигментни петна. Освен за маски за лице, тя е подходяща съставка и за пилинги за лице и тяло, особено при тези за целулит.

Повече по темата четете на az-jenata.bg

Снимка: Pexels