Новолуние в Дева ни готви промени, може да се почувстваме объркани

Възможно е да се появи несигурност в бъдещето

12.09.2023 | 11:32 Редактор: Вяра Димова
Новолуние в Дева ни готви промени, може да се почувстваме объркани

На 15 септември ни очаква новолуние в знака на зодия Дева. Сега имаме 6 големи планети в ретроградно движение. Силната ретроградна енергия под новолунието може да ни накара да погледнем навътре, назад към миналото си, за да сме сигурни, че напълно разбираме къде сме били, преди да продължим напред.

С толкова много планети, които са в ретроградно движение, може да имаме усещането, че животът или определени ситуации са напълно спрели. Да ни бъде трудно да продължим или да не знаем как да променим динамиката. Това новолуние в Дева ни подготвя за промени. То е последното преди есенното равноденствие и началото на сезона на затъмненията, което означава, че поставя основата за промените, които са предопределени да се случат.

Докато все още ще усещаме застоя от цялата ретроградна активност, новолунието действа като повратна точка, осветявайки път, който да ни помогне да се освободим от старото. Енергията на промяната бавно ще се разкрива, затова е добре да не се противим на застоя, а да се възползваме от него, да помислим за важните неща в живота си, да планираме.

Дева е заземен земен знак, който е представен от богинята Дева, която е символ на цялост, вътрешна божественост и суверенитет. Богинята Дева, която управлява зодията Дева, не е привързана към никого, управлява собствения си живот и е напълно свързана с божествената сила, която живее в нея.

Можем да използваме нейните енергии, за да намерим сили, знание и да не забравяме, че сме силни и ще се справим с предизвикателствата. По време на новолунието в Дева Уран също е много активен и може да добави известна нестабилност. Това допълнително ще повиши нашата несигурност за бъдещето. Винаги когато Уран е силен, можем да се почувстваме малко разтърсени или несигурни за бъдещето.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay