Ето няколко полезни упражнения за по-красиво лице

Съществуват различни упражнения, често попадащи в категорията йога за лице

09.09.2023 | 22:30 Редактор: Михаела Димитрова
Ето няколко полезни упражнения за по-красиво лице

Съществуват различни упражнения, често попадащи в категорията йога за лице, които биха могли да подобрят външния вид на всяко лице. Те включват упражнение за стягане на устните, повдигане на бузите и скулите, както и упражнение за намаляване на подпухналостта около очите.

Упражнението за стягане на устните укрепва мускулатурата на бузите, а освен това повдига и тонизира останалите мускули около устата. Редовното му практикуване стимулира използването на двете половини на лицето в еднаква степен.

За правилно извършване на това упражнение, устните трябва да се подпъхнат навътре, след което ъгълчетата от двете страни леко се повдигат. Важно е повдигането да бъде еднакво от ляво и от дясно. С помощта на пръстите на ръцете се заглажда кожата под устата. Препоръчително е задържането в тази позиция за около минута.

Стягането на бузите и повдигането на скулите също е възможно с помощта на подходящите упражнения. Едно от тези упражнения се извършва с помощта на притискане на меките тъкани около устата върху зъбите и венците, докато тя е леко отворена. Препоръчително е устните ъгли да се повдигнат нагоре, като по този начин се създава форма на усмивка. При правилно заемане на позицията се усеща напрежение в бузите.

Повече по темата прочетете в Puls.bg

Снимка: Pixabay