Как да направим двойно почистване на лицето си?

Двойното почистване на лицето е особено подходящо за премахването на грим и слънцезащитни продукти

05.09.2023 | 22:15 Редактор: Михаела Димитрова
Как да направим двойно почистване на лицето си?

Двойното почистване означава лицето да се почисти два пъти: първо с продукт на маслена основа и след това с почистващ препарат на водна основа.

Двойното почистване на лицето е особено подходящо за премахването на грим и слънцезащитни продукти. Също така, действа като допълнителна подготовка на кожата за последваща грижа (серуми, овлажнители, нощни кремове, маски). В допълнение, почистващите продукти на маслена основа спомагат за премахването на излишния себум от кожата, докато почистващите продукти на водна основа, които обикновено са под формата на пяна/гел и премахват водоразтворимите примеси като пот и мръсотия. 

Стъпка по стъпка

  • Нанесете почистващ продукт на маслена основа върху дланта на ръката си и нежно масажирайте кожата си, за да помогнете за премахването на грима, себума и остатъците от слънцезащитен крем.
  • Изплакнете с кърпа или с ръце с хладка вода. Уверете се, че водата не е твърде гореща, тъй като може да изсуши кожата.
  • Без да подсушавате лицето си, нанесете почистващия продукт на водна основа и нежно масажирайте. 
  • Изплакнете лицето си с хладка вода и подсушете кожата с мека кърпа. След това можете да преминете към следващите стъпки от грижата за кожата.

Повече по темата прочетете в Puls.bg

Снимка: Pixabay