Домашни маски за лице против тъмни петна

Само с няколко съставки може да си направите освежаваща маска от вкъщи

25.07.2023 | 20:27 Редактор: Михаела Кирилова
Домашни маски за лице против тъмни петна

Когато е лято, може би някои от вас се сещат за това време от годината, когато са били деца и са тичали безгрижно под жаркото слънце. След това "за спомен" вероятно сте се сдобивали с малки симпатични точици по лицето. Сега обаче вече сте големи и може би се опитвате всячески да предотвратите появата на тези точици, наречени лунички. По същество, те представляват струпвания на концентрирани меланизирани клетки, които се забелязват. Ако вече сте се сдобили с тях или пък с други тъмни петънца по кожата, в следващите редове ви предлагаме няколко домашни маски, които ще освежат кожата на лицето ви. Ето ги и тях:

Освежаваща маска с бадемово брашно, мед и розова вода

Необходими съставки:

2 с. л. сухо мляко на прах;
2 с. л. бадемово брашно;
1 ч. л. мед;
1 ч. л. розова вода.
Комбинацията от тези продукти ще ви помогне да дадете на кожата си нужната хидратация и детокс, като същевременно ще можете успешно да се преборите със сухотата и хиперпигментацията. Розовата вода ще изсветли и ще направи тона на кожата ви по-равен, а бадемовото брашно ще я заздрави. За да си приготвите тази маска – смесете всички продукти добре до образуването на хомогенна паста. Нанесете на участъците от кожата с концентрация на тъмни петна. Оставете да подейства 20 минути и отмийте с хладка вода. Ако желаете да изсветлите конкретно петънце, нанесете малко количество от маската и оставете да действа цяла нощ.

Подмладяваща маска с пудра от сандалово дърво и банан

Ще ви трябват:

1 банан;
1 с. л. пудра от сандалово дърво.
Смесете добре един зрял банан, заедно с 1 с. л. пудра от сандалово дърво. Трябва да се образува хомогенна паста. Нанесете върху кожата на лицето и оставете да подейства 10 минути. Отмийте с хладка вода. Тази маска ще подмлади кожата ви, тъй като сандаловото дърво има мощен антиейдж ефект. В древната наука аюрведа то се използва като мощно средство за борба с бръчки, хиперпигментация и неравен тен. Бананът съдържа витамин А, който прави кожата гладка.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels