Тези храни потискат глада ни за сладко

Черният шоколад e богат на антиоксиданти и мазнини, които утоляват желанието ни за консумация на захари

23.08.2023 | 15:44 Редактор: Вяра Димова
Тези храни потискат глада ни за сладко

Сладкото е нещо, което причинява немалко щети и вреди на организма и здравето. И това са само част от основните причини да се налага да го ограничите, а дори да го изключите. Ако се опитате да се предпазите от сладкото, но все ви се дояжда и не успявате да устоите, опитайте да потиснете глада за сладко с някои храни.

Тези храни имат свойството да утоляват глада за сладко без реално да сте се докосвали до него. Кои са храните, които потискат глада за сладко?

Черен шоколад

Черният шоколад съдържа захари, факт, но също така е много по-богат на антиоксиданти и мазнини, които потискат глада за сладко. Само едно или две парченца черен шоколад са в състояние да ви помогнат да не посягате към така вредните захари. 

Канела 

Канелата въздейства на рецепторите за сладко, като ги потиска и утолява глада за захари. Тя е много подходяща за диабетици и страдащи от различни метаболитни смущения хора, които се борят с наднорменото тегло. 

Кокос 

Въпреки че кокосът е беден на захари, той носи сладост, която потиска глада за сладкиши. Кокосът е много богат на мазнини, което засища и дава много енергия. Освен това ви предпазва да посегнете към вредни богати на захари храни. 

Фурми 

Фурмите са много богати на естествени плодови захари. Само една или две фурми са в състояние да утолят глада ви за сладко, което е далеч по-добра алтернатива от това да изядете един шоколад. Фурмите са много богати на фибри, което балансира кръвната захар и намалява резките ѝ повишения.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay