Как ефективно да почистим белите си обувки?

Пастата за зъби може да помогне за премахването на нечистотията

22.08.2023 | 22:42 Редактор: Вяра Димова
Как ефективно да почистим белите си обувки?

За никого не е тайна, че белият цвят е символ на чистота, красота и непорочност. Съвременно, дрехите и обувките в бяло могат да се окажат доста трудни за поддръжка и мнозина се отказват да ги носят, именно заради този им "недостатък". Насладете се на лятото и обуйте своите любими обувки, а в следващите редове ще ви покажем и как да ги почистите успешно. И така:

Почистете белите кецове с оцет и сода 

Ще са ви необходими:

3 с. л. сода
3 с. л. оцет

Махнете връзките на обувките, за да ги почистите по-лесно. Отстранете нечистотията от тях със суха четка за зъби или по-голяма четка. Ударете леко подметките една в друга, за да ги "изтупате". Смесете содата и оцета до формирането на паста. Потопете четката за зъби в сместа и нанесете по цялата повърхност на обувките, четкайки леко. Оставете сместа върху обувките, докато се втвърди. Когато тя изсъхне напълно, отстранете по-големите наслагвания със суха четка, а останалото – с хавлия или кухненска хартия.

Почистете бели кожени обувки 

Ще ви трябват:

Препарат за съдове
Хладка вода

Махнете връзките на обувките и отстранете нечистотията със суха четка за зъби. Вземете една чаша, пълна с хладка вода и изсипете вътре няколко капки препарат за съдове. Потопете четката за зъби с сапунената вода и започнете леко да четкате обувките. След това ги избършете със суха кърпа. Ако е останала някаква влага, можете да сложите кухненска хартия във вътрешността на обувките.

Почистете обувки с паста за зъби 

Със сигурност имате под ръка паста за зъби. Тя може да ви е от полза, за да почистите белите си обувки. 

Изперете белите връзки 

Махнете белите връзки от вашите обувки и ги потопете в специален разтвор. Пригответе си го, като смесите 1,5 литра вода и 1½ с. л. белина. Потопете връзките в разтвора за около 5 минути. След това ги извадете от него и ги изплакнете. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Fz 150
преди 8 месеца
Пълни глупости.Просто си купете fz 150 и си решавате проблема с мръсотията за винаги.Аз лично ползвам също и пяна за стъкла на Wurt понеже я взимам безплатно от работа.Винаги са ми чисти обувките Сигнализирай за неуместен коментар