Филм за супергерои надмина "Барби" в боксофис класацията в Северна Америка

"Синия бръмбар" събра приходи от премиерата си в размер на $25,4 млн.

21.08.2023 | 20:28 Редактор: Вяра Димова
Филм за супергерои надмина

Филмът за супергероите от вселената на DC "Синия бръмбар" зае първо място в боксофис класацията в Северна Америка със скромните приходи от премиерата си в размер на 25,4 млн. долара, показват студийни оценки. Лентата все пак детронира "Барби" от върха след рекордно представяне, в което кино екраните бяха "оцветени" в розово цял месец, предава Associated Press.

Феноментът "Барби" обаче никак не е приключил. Филмът на Грета Геруиг, който по-рано тази седмица се превърна в най-касовия филм на Warner Bros. на местно ниво в историята почти успя да си запази челната позиция с приходи от 21,5 млн. долара през петия си уикенд на екран. Досега лентата е събрала 567,3 млн. долара в Северна Америка и 1,28 млрд. долара в световен мащаб.

"Опенхаймер" на Кристофър Нолан също се представя забележително, събирайки 10,6 млн. долара в петата си седмица. С общи приходи от 285,2 млн. долара на местно ниво, "Опенхаймер" се превръща в най-големия боксофис кит, който така и не е успял да завладее първото място в уикенд класацията. Предишният филм с това постижение е "Ела, изпей" от 2016 г., който събра 270,3 млн. долара, но остана след "Rogue One: История от Междузвездни войни" и "Скрити числа".

"Опенхаймер" се представя дори по-добре в световен план. Лентата е събрала общо 717,8 млн. долара от премиерата си.

Приходите на "Синия бръмбар" се оказаха в долния край на очакванията и се превърна в един от най-слабите дебюти за филм по комиксите на DC. Макар че първоначалният план беше филмът да бъде пуснат само в стрийминг услуги, Warner Bros. реши да го представи и по кината в края на лятото, който обикновено е слаб период за боксофиса, пише investor.bg.

Комедията за възрастни на Universal "Бездомници" се представи дори по-слабо. Лентата, с гласовете на Уил Феръл и Джейми Фокс, се озова на пето място с общо 8,3 млн. долара. Една позиция преди нея е "Костенурките нинджа: Пълен хаос", който събра съвсем малко повече приходи – 8,4 млн. долара, в третия си уикенд на екран, с което общата сума достига 88,1 млн. долара.

Снимка: БГНЕС