Харесвате киното? Ето кои са най-чаканите филми за 2023 г.

Догодина киноманите ще имат редица причини да се отправят към залите с големия екран

31.12.2022 | 10:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
Харесвате киното? Ето кои са най-чаканите филми за 2023 г.

През 2023 г. киноманите ще имат редица причини да се отправят към залите с големия екран или да се настанят удобно пред телевизорите и да включат стрийминг платформите.

Първият месец на новата година започва с екшън и хумор. Ще го осигурят Дженифър Лопес и Джош Дюамел в "Сватба с пушка", който разказва за двойка, която преоткрива защо са се влюбили, след като престъпна банда прекъсва мечтаната им сватба и те трябва да спасят семействата си.

А емблематичният британски режисьор Гай Ричи и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм поднасят шеметната шпионска комедия "Операция Форчън: Троянски кон", в която специален агент вербува холивудска звезда в операция под прикритие:

През февруари очакваме нова френска екранизация за Астерикс и Обеликс, които този път ще помагат на единствената дъщеря на китайски император. Звездният блясък носят Марион Котияр в ролята на Клеопатра и Венсан Касел в ролята на Цезар.

Какво бихте избрали да спасите – семейството си или човечеството? Това пита майсторът на страховитите мистерии М. Найт Шамалан в "Почукването" – адаптация на романа на Пол Трембли "Призраци в моята глава".

Миналото и бъдещето се срещат и кой ще оцелее ще разберете, ако гледате през март "65", който разказва за астронавт – в ролята Адам Драйвър, който катастрофира с космическия си кораб на неизследвана планета, която се оказва, че е населена с динозаври.

Най-напрегнатата и кървава част от поредицата до момента обещава да е "Писък 6". Убиецът Гоустфейс този път сее смърт в Ню Йорк.

За четвърти път ще бъдем под напрежение с "Джон Уик" – в ролята Киану Рийвс, като този път наемният убиец се бори с мощна организация, за да спечели свободата си.

Своя неподражаем хумористичен стил вероятно ще ни поднесе през април Тайка Уайтити. В корените на продукцията "Следващият печеливш гол" е световният рекорд за най-голяма победа в мач на ФИФА – през 2001 г. футболният отбор на Американска Самоа губи с 31-0 от Австралия. 

През май – втори път за годината, Дженифър Лопес отново ще се бори за живота си – в "Майката". Този път обаче образът ѝ е на убийца, която напуска скривалището си, за да защити дъщеря си, която е изоставила преди години.

През 2023 г. ще излязат продължения на едни от най-успешните филмови поредици в историята на киното. През май това е десетата част на "Бързи и яростни", а през юни – легендарният Харисън Форд за последен път влиза в иконичния образ на Индиана Джоунс.

През юли ще е време за "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа". В най-новия филм от изключителната поредица, белязала завинаги не само жанра шпионски екшън, но и развлекателното кино, миналото се завръща и поставя Итън Хънт – в ролята Том Круз, пред дилема със смъртоносни последици.

Отново през юли всепризнатият майстор на драматичното киноизкуство Кристофър Нолан ще "взриви" кината с биографичния епос за известния като "бащата на атомната бомба" енигматичен американски физик Робърт Опенхаймер – в ролята Килиън Мърфи.

Рязко сменяме жанра и настроението, тъй като лятото ще донесе и "Барби" – в ролята Марго Роби. Малко се знае за филма, вдъхновен от знаменитата кукла, но той се описва като романтична комедия за една несъвършена кукла, която влиза в истинския, човешки свят с надеждата да намери себе си, съобщи БНР.

И още продължения през септември – тогава е ред на третата част на "Закрилникът" с участието на Дензъл Уошингтън и Дакота Фанинг. Четвърта мисия ще има и за "Непобедимите", в който освен Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм ще видим и рапъра 50 Cent и Меган Фокс.

С голям интерес през ноември се очаква научнофантастичният приключенски "Дюн: част втора", който започва от момента, в който приключи първият филм – в търсене на отмъщение за погубено семейство и предотвратяване на едно ужасно бъдеще. Към Тимъти Шаламе и Зендая се присъединяват Хавиер Бардем, Кристофър Уокън, Остин Бътлър, Флорънс Пю и Стелан Скарсгорд.

Киното е магия – опиянявайте се от нея често!