Ретрограден Меркурий от 23 август до 15 септември - какво да очакваме?

На 31 август ни очаква второто пълнолуние за месеца

21.08.2023 | 10:37 Редактор: Тодор Петров
Ретрограден Меркурий от 23 август до 15 септември - какво да очакваме?

На 23 август Меркурий става ретрограден в знака на зодия Дева. Така ще се задържи до 15 септември. Тази ретроградност на Меркурий съвпада с няколко други ретрогради и започва с изравняване с Уран и Юпитер, като същевременно формира опозиция с Нептун. Тригонът с Уран и Юпитер е доста благоприятен в астрологичен план, докато опозицията с Нептун ни подтиква да разгледаме и двете страни на историята и да проучим алтернативи.

На 31 август ни очаква второто пълнолуние за месеца. Този път то ще бъде в знака на зодия Риби и почти срещу Меркурий. Настъпващото подравняване ще освети това, от което трябва да се освободим и върху какво трябва да облекчим натиска.

Енергията на зодиакалния знак Дева е свързана изцяло с практическите аспекти на живота, докато енергията на Риби, свързана с предстоящото пълнолуние, навлиза в духовното и ефирното. Тази космическа комбинация ще ни подтикне да помислим за баланса между материалния и духовния фокус, и да се отървем от ненужното.

Докато Меркурий е ретрограден са възможни проблеми с комуникацията, техниката, затова е важно как общуваме, но също така и астролозите ни съветват да не правим покупки на техника, ако не ни се налага. Периодът е подходящ да помислим в каква посока искаме да продължим, да почистим ненужното от живота си, като стари дрехи, предмети, имейли в пощата.

Следващата ретроградна фаза на Меркурий ще бъде в периода 13 декември – 1 януари 2024, този път в знака на Козирог, пише az-jenata.bg.