Най-подходящата грижа за косата през лятото

Тайната е в хидратацията и нежното разресване

11.08.2023 | 22:55 Редактор: Михаела Кирилова
Най-подходящата грижа за косата през лятото

Със сигурност лятото е един от най-чаканите сезони. Но то също има своите специфики и освен да мислим коя мечтана дестинация още не сме посетили, трябва да насочим вниманието си и към здравето, като предпазим кожата и косата си. Ето защо в следващите редове ще ви споделим кои са най-необходимите условия, за да се радвате на красива коса и до края на лятото.

Хидратация

Когато говорим за здрава, жизнена и блестяща коса, всъщност имаме предвид коса, която е хидратирана. Наистина, това си остава едно от най-важните условия за здравето ѝ. Защитете я от слънцето, като носите шал или шапка, ограничавайки вредното влияние на UV лъчите. Заменете обикновения калъф за възглавница, на който спите с такъв, изработен от сатен или коприна. Тези естествени материи ще ви помогнат да задържите влагата в косата си, както от продуктите за коса, така и от нейните естествени масла.

Почивка от "тежките" прически

Лятото е сезонът, през който косата ни е изложена най-много на показ. Ето защо много дами прибягват до боядисване още през пролетта. Въпреки това, не прекалявайте с прическите. Честото миене, връзването на стегнати опашки или пък стилизирането с лак, преса за коса и др. могат сериозно да нарушат структурата на косата. Вместо това се опитайте да си дадете почивка, като изберете по-неангажиращи стилове като плажни вълни, разхлабена плитка, нисък кок, ниска конска опашка и др.

Нежно разресване

Липсата на хидратация, жаркото слънце и солената вода могат да бъдат някои от основните причини, които да направят косата ви накъсана, чуплива и без блясък. Агресивното разресване, скубане и дърпане могат да задълбочат този проблем. Ето защо, освен грижата под душа, обърнете внимание и как третирате косата си след това.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels