Дразни ви портокаловата кожа? Ето как може да се справим с целулита

Приемът на вода и всекидневното движение са важна част от справянето с проблема

09.08.2023 | 12:31 Редактор: Михаела Кирилова
Дразни ви портокаловата кожа? Ето как може да се справим с целулита

Няколко метода, които съчетаeмо с прием на достатъчно количество вода и всекидневно движение подпомагат премахване на целулита.

Антицелулитна мезотерапия 

Изглажда неравностите и стимулира микроциркулацията. Съдържа в себе си витамини, антиоксиданти, флавоноиди, кофеин и други. Могат да се третират зони като бедра, седалище, бридж и корем. При пациентите с нисък праг на търпимост е необходимо локално обезболяване за по-голям комфорт. Освен че се подобрява кръвообращението, се стимулира и синтеза на колаген и еластин. Процедурата не изисква възстановителен период. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, лек оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват в рамките на няколко дни.

Мезотерапия, която стопява мазнините и намалява тяхното количество в зоната на инжектиране. Съдържа дезоксихолева киселина и фосфатидилхолин, които осъществяват своето действие, приложени в подкожната мастна тъкан. Обикновено отнема около 30 минути, в зависимост от големината на зоната, която се инжектира. Още след първата процедура ефектът е видим – кожата е по-гладка и стегната, лишена от неравности.

За определяне вида на мезотерапията трябва да се премине през консултация с дерматолог. Периодът на извършване може да варива в зависимост от ефекта, който трябва да се достигне. Не се препоръчва при бременност, кърмене, инфекции в зоната и онкологични заболявания. 

Антицелулитният масаж представлява масажна терапия, при която с ритмични движения се раздвижват и разбиват натрупванията на мастна тъкан. Усещането е по-силно в сравнение с релаксиращите масажи, няма как с леко потупване на кожата да се премахнат неравностите по кожата. Терапията е подходяща за мъже и жени от всички възрасти, независимо от тяхното тегло и физическата им структура. Подобрява се вида на кожата, раздвижват се мускулите, спомага за намаляването на целулита и подобрява кръвообращението.

Необходими са няколко процедури, за да бъде постигнат ефект. Продължителността на една сесия е около 45 мин. За максимален ефект е препоръчително да бъдат направени между 5 и 10 процедури, пише Puls.bg.

Няколко препоръки какво да направите вкъщи - прием на повече плодове и зеленчуци, риба и морски храни, използване на загряващи кремове, повишена физическа активност, упражнения, да се контролира приема на алкохол. 

Снимка: Pexels