Маска с алое вера възстановява кожата след слънчево изгаряне

Комбинацията му с други някои съставки прави чудеса

08.08.2023 | 13:15 Редактор: Вяра Димова
Маска с алое вера възстановява кожата след слънчево изгаряне

Как се грижите за кожата на лицето си през летния сезон? Обичаме да прекарваме време в планината, на плаж, но това нанася определени щети върху нашата кожа. Първата и най-важна стъпка е слънцезащитата. След това трябва да помислим за ежедневната грижа и това дали козметиката е съобразена с нашите нужди и летния сезон.

Маска за лице с алое вера и витамин Е

Двете съставки поотделно са едни от най-добрите за кожата, ето защо често влизат в състава на различни козметични продукти. В комбинация, се превръщат в мощна овлажняваща и подхранваща формула, богата на антиоксиданти.

След излагане на слънце, кожата на лицето ни е по-суха, зачервена и е възможно да загуби мекотата, да е по-малко хидратирана, да не е толкова блестяща. Маската с алое и витамин Е помага за нейното бързо възстановяване. За да си я приготвите, ще ви бъдат необходими една капсула витамин Е и малко гел от алое вера, може и да е от листа, ако имате растение или закупен, но се убедете, че е качествен. По желание може да поставите алоето в хладилник, за да бъде маската и леко охлаждаща.

Маска за лице с алое, банан и мед

Бананът е богат на мазнини, което помага за хидратирането на кожата и я поддържа овлажнена. Медът, от друга страна, има антибактериални, противогъбични свойства, които помагат за възстановяване на сухата кожа, като по този начин я оставят дълбоко подхранена. Медът има и стягащо действие, подобрява еластичността ѝ.

За да си приготвите маската, намачкайте на пюре едно малко парче добре узрял банан. Добавете към него равни количества гел от алое и мед. Разбъркайте хубаво. Нанесете маската върху чиста и суха кожа и след 15 минути изплакнете с хладка вода. Завършете с подходящ крем за лице.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay