Какви ползи крие гелът от алое вера за кожата?

Нужно е да го нанесем върху чиста и суха кожа и да го оставим да действа 15-20 минути

20.01.2023 | 13:18 Редактор: Петя Кръстева
Какви ползи крие гелът от алое вера за кожата?

Природата ни е дарила с уникални растения, които от хилядолетия се използват с лечебна и разкрасяваща цел. Алое вера е едно от тях. От векове гелът от алое вера се използва не само при различни здравни проблеми, но и за направата на мехлеми. В наши дни често влиза в състава на много продукти, но го използваме и самостоятелно. Знаем, че с напредването на възрастта, кожата започва да губи плътността си, появяват се бръчки. Те могат да бъдат предизвикани от различни фактори като излагане на слънчеви лъчи, стрес, ген, неправилна грижа за кожата или нездравословен начин на живот.

Гелът от алое вера е отличен източник на хранителни вещества, които могат да забавят процеса на стареене на кожата, като ѝ помагат дори с напредването на времето да старее красиво. Дългогодишни западни изследвания доказват, че редовното прилагане върху кожата на алое вера може да подобри еластичността и хидратацията ѝ, да намали образуването на бръчки.

Нужно е да го нанесем върху чиста и суха кожа и да го оставим да действа 15-20 минути. След това изплакваме и нанасяме подходяща козметика. Алое вера може да се добавя в нашите домашни маски за лице, домашни пилинги. То е много богато на важни елементи за младостта на кожата.

Витамин Е

Витаминът най-често е свързван с това, че допринася за увеличаване производството на колаген и е мощен антиоксидант. Те помагат на организма ни да се бори с вредите, които свободните радикали нанасят, като помага и кожата ни да бъде по-здрава.

Витамин А

Подобно на витамин Е, той се добавя към много козметични продукти в грижата за здравето и красотата на кожата. Смята се, че помага за подобряване на кръвообращението към кожата и така тя може да усвои по-добре хранителните вещества. Витамин А също така спомага за подобряване състоянието на увредената кожа и тази, склонна към акне.

Четете повече на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay