Кевин Спейси е невинен по обвиненията за сексуално посегателство

Звезди като сър Елтън Джон и съпруга му Дейвид Фърниш бяха призовани да дадат показания

26.07.2023 | 17:49 Редактор: Тодор Петров
Кевин Спейси е невинен по обвиненията за сексуално посегателство

Кевин Спейси беше признат за невинен в сексуално посегателство срещу четирима мъже, съобщи "Сън". 63-годишният актьор беше обявен за сексуален хищник заради твърденията, че е нападнал мъже по обвинения отпреди 22 години.

Спейси, който участва в "Американски прелести", беше оправдан по четири обвинения за сексуално посегателство и едно обвинение за подстрекателство за участие в сексуална активност без съгласие.

Звезди като сър Елтън Джон и съпруга му Дейвид Фърниш бяха призовани да дадат показания на процеса. На съдебните заседатели беше казано, че Спейси е "въодушевен" от това, че жертвите му се ядосват и вярват, че няма да говорят поради славата му.

Той е "злоупотребил с властта и влиянието, които неговата репутация и слава му предоставят", за да се насочи към четиримата мъже, се казва в показанията.

Четиримата мъже са били между 20 и 30 години, когато са грабнали вниманието на актьора, казаха в съда, предаде БГНЕС.

Спейси пледира за невинен по три обвинения за непристойно нападение, три обвинения за сексуално насилие и едно обвинение за подстрекателство за участие в сексуална активност без съгласие през януари.

Четири обвинения за сексуално посегателство и едно обвинение за подстрекателство за участие в сексуална активност без съгласие също бяха отхвърлени.

Снимка: БГНЕС