Кевин Спейси изля душата си в съда след обвиненията в сексуален тормоз

Смятах го за романтично, сподели актьорът

18.07.2023 | 10:39 Редактор: Михаела Кирилова
Кевин Спейси изля душата си в съда след обвиненията в сексуален тормоз

Кевин Спейси най-накрая седна на свидетелската скамейка в съда във Великобритания, за да представи своята гледна точка по обвиненията в сексуален тормоз, които получи през последните няколко години и сложиха край на холивудската му кариера.

Сядайки на стола до съдията за първи път в съда в Лондон този четвъртък, 63-годишният актьор заяви, че е бил съкрушен и напълно сломен от обвиненията, направени от един от обвинителите. Твърденията на друг пък бяха определени от Спейси като "пълна лудост" и "лъжа". Актьорът от "Къща от карти" е изправен пред 12 обвинения в сексуално посегателство, направени от четирима мъже, отнасящи се до периода от 2001 до 2013 година. До този момент Спейси отрича всяко едно твърдение.

Един от обвинителите казва, че актьорът го е докосвал неприлично, докато са се возили към парти в началото на 2000-те години. По време на показанията си, Спейси заяви пред съда, че действието е било по-скоро романтично, отколкото нападателно. Той допълни, че с предполагаемата жертва са били дори в интимни отношения, което го накарало да помисли, че подобни докосвания са нормални и приемливи.

По думите му, в ситуацията не е имало нищо насилствено, агресивно или болезнено.

"Да, аз съм голям романтик. Беше ласкателно и в ума ми беше сметнато за романтично", сподели Спейси пред съда.

Той също уточнява, че не е продължил с действията си, след като обвинителят му е казал, че не иска да прави каквото и да е. Актьорът казва още, че е бил съкрушен именно от обвиненията на този мъж, приемайки ги за чисто предателство. В медиите името на предполагаемата жертва не се споменава, като е скрита и от изнесените документи по делото. 

Повече по темата прочетете в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС