Писна ли ви от загорели съдове? Ето как може да премахнем черните остатъци

Забъркайте смес от препарат, сода и оцет

11.07.2023 | 11:30 Редактор: Вяра Димова
Писна ли ви от загорели съдове? Ето как може да премахнем черните остатъци

Загорелите съдове са истински кошмар. Те могат да откажат много хора да готвят, само за да си спестят мъчителното безкрайно търкане. А най-лошото е, че то невинаги помага – съдовете остават мръсни и със загорели упорити остатъци.

За щастие има много лесен начин да сложите край на това кошмарно изтощително търкане на загорелите съдове. С помощта на един лесен трик можете да премахнете залепналите остатъци от храна много лесно и без усилия.

Поставете загорелия тиган или тенджера на котлона. Налейте вода. Изчакайте да заври, намалете котлона. Добавете щедро количество препарат за съдове, няколко лъжици сода за хляб и половин чаша оцет.

Разбърквайте, докато сместа бълбука. Постепенно ще усетите колко лесно се отделят загорелите парчета от дъното на съда. Бъркайте така с шпатулата в продължение на поне 15 минути. Свалете от котлона.

Излейте водата. С напоена с препарат за съдове гъба втрийте още малко препарат за съдове и сода за хляб, смесена с малко вода. Всички остатъци ще паднат много лесно, а съдът ще изглежда полиран като нов, пише az-jenata.bg.

Снимка: pixabay