След 40 години: Емблематичен пуловер на принцеса Даяна отива на търг

19-годишната лейди Спенсър носеше блузата по време на поло мач на принц Чарлз през 1981 г.

03.07.2023 | 22:53 Редактор: Вяра Димова
След 40 години: Емблематичен пуловер на принцеса Даяна отива на търг

Емблематичният пуловер с множество бели и само една черна овца, носен от принцеса Даяна, отива на търг 40 години след показването му пред света. 

Преди няколко дни известна аукционна къща обяви новината, че червеният пуловер на покойната принцеса на Уелс с широко обсъждания мотив с черна овца ще бъде предложен на търг през август. Деветнадесетгодишната лейди Даяна Спенсър носеше блузата с дънки по време на поло мач на тогавашния принц Чарлз през юни 1981 година само месец преди кралската им сватба.

 

Модното изявление постави британската марка Warm & Wonderful на модната карта на света, а дизайнерите Сали Муър и Джоана Озбърн получават писмо от Бъкингамския дворец няколко седмици по-късно. 

Една от секретарките на кралското семейство пише, че Даяна е повредила своя интересен пуловер и е попитала дали може да бъде поправен, или заменен. Веднага е изпратен нов, а оригиналът остава в ателието на марката, докато Озбърн не се натъква на него тази зима. 

"Бях на тавана през февруари, търсейки нещо, и случайно видях една стара кутия от вино в ъгъла - там беше червеният пуловер с овци, опакован в памучно спално бельо. Беше добре запазен и тогава се зачудих дали всъщност това е същият пуловер. Погледнах ръкава, който очевидно беше отново зашит, и се обадих на Сал, за да й кажа, че съм намерила пуловера на Даяна", разказва Озбърн пред списание People. 

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС