Принц Уилям продължава делото на Даяна, откри най-модерния раков център

Майка му бе президент на болницата Royal Marsden

10.06.2023 | 21:59 Редактор: Вяра Димова
Принц Уилям продължава делото на Даяна, откри най-модерния раков център

Всеки, който се е интересувал поне малко от живота на принцеса Даяна, знае две неща за нея – трудностите ѝ в кралското семейство и посвещаването ѝ на благотворителни каузи.

Въпреки преждевременната си смърт, Даяна остава една от любимите дами на Великобритания, заслужено получавайки прозвището Принцесата на народа. Тя е първата, която се осмелява да стисне ръката на пациент със СПИН, доказвайки че болестта всъщност не се предава чрез докосване, както се твърдеше през 80-те и 90-те години. Също така се занимаваше с унищожаването на противопехотните мини в Африка, както и с грижата за уязвими общности както в развитите, така и в страните от Третия свят.

Един от най-близките до сърцето ѝ проекти се превърна и борбата с рака. Даяна стана президент на болницата Royal Marsden и успя да открие няколко центъра, в които се разработват и изследват различни начини за побеждаване на коварната болест. 

40-годишният принц на Уелс изпълни поредния си кралски ангажимент преди дни, когато отвори нов център за изследване и лечение на рака. Той се намира в Сътън и е най-модерният раков център и ще помогне за трансформацията на живота и грижата за пациентите. Принцът се превърна в президент на болницата Royal Marsden и нейните дъщерни центрове през 2007 година, наследявайки позицията от принцеса Даяна, която често правеше посещения там.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС