"Не те харесвам": 6 типа хора, които котките не понасят

Разбира се, малките момчета хулигани са сред първите в класацията

26.06.2023 | 22:24 Редактор: Юлиан Христов

Има хора, които не харесват котки, но се оказва, че има и котки, които не харесват хора. Оказва се, че има 6 типа хора, които дразнят пухкавите любимци.

Нервни стопани. Котките не харесват екстроверти, които много жестикулират и говорят на висок тон. Шумните съседи също не се харесват на котките, тъй като силното викане плаши животните.

Хора, чиито домове се богати на миризми. Котките имат десет пъти по-силно обоняние от хората. Парфюмите, цитрусовите плодове, чесънът и много други миризми не се харесват на котките. Освен това те не харесват хора, които излъчват неприятни миризми и не спазват добра лична хигиена.

Малки деца. Момчетата хулигани са кошмар за котките. Те крещят силно, тичат наоколо и ги дърпат за опашките. Въпреки това, при правилно обучение, котките бързо ще свикнат с децата, пише БГНЕС.

Непознати хора. Котките не понасят непознати да навлизат в границите им, като се опитват да ги галят. Не се учудвайте, ако в този момент котката ви одраска. Галете котката само ако тя е дошла при вас и е започнала да се потърква в краката ви.

Безразлични хора. Ако котката мърка и се умилква около някого, а този човек я игнорира, след известно време котката може да изпадне в депресия.

Натрапчиви хора. Котките също не обичат да им се натрапват. Не на всички пухкави животни ще им хареса, ако ги галите постоянно. Котките ще се опитат да се скрият от такива хора.

Снимка: Pixabay