Защо е важно да хапваме често кашу и как ни предпазва от рак?

Предпазва от сърдечносъдови заболявания

12.06.2023 | 07:18 Редактор: Искра Ангелова
Защо е важно да хапваме често кашу и как ни предпазва от рак?

Кашуто е една от най-популярните ядки. То е не просто вкусно, но и невероятно полезно. Кашуто е една от ядките, които задължително трябва да присъстват в менюто ви поне 3 пъти седмично. То е пълно с витамини В, калций, фибри, желязо, магнезий, изобилие от полезни въглехидрати.

Кашуто намалява риска от рак

Тъй като кашуто е много богато на антиоксиданти, то е полезно в превенцията на ракови заболявания. Антиоксидантите потискат туморния растеж и злокачественото изменение в клетките, водещо до рак. В кашуто се намират множество флавоноиди, които неутрализират свободните радикали и натрупания стрес в клетките и тялото.

За по-здрава сърдечносъдова система

Кашуто е много богато на олеинова киселина. Тя е есенциална мастна киселина, която противодейства на лошия холестерол, намалява нивата му и вероятността да се натрупа по съдовете, образувайки плаки.

Олеиновата киселина в комбинация с антиоксидантите в кашуто е чудесно средство да се предпазите от сърдечносъдови заболявания, като подобрите еластичността на кръвоносните съдове. Това е важно с оглед превенцията на инфаркти, инсулти, високо кръвно налягане.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.