Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии

Протеините ни осигуряват ситост, енергия, което ги прави чудесна храна за здравословната диета

27.05.2023 | 06:50 Редактор: Петя Кръстева
Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изграждането на мускулите и извършването на множество други функции в тялото. Ето защо се нуждаем от протеини в менюто си както от животински, така и от растителни източници. Протеините ни осигуряват ситост, енергия, което ги прави чудесна храна за здравословната диета. Вижте кои суперхрани, освен яйца, кисело мляко, кокосово мляко и вода, морски дарове, боб, грах, свинско месо, да добавите към вашето меню.

Сьомга

Тя е източник на хранителни вещества, за които се смята че значително допринасят за цялостното здраве. Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в рибата, е известно, че намаляват възпалението в организма и помагат за облекчаване на болки в ставите, подобряват метаболизма, грижат се за здравето на сърцето и мозъка, кожата и други.

Кайсии

Да, кайсиите също са богати на протеини и са много полезни за здравето ни. Освен калий и фибри, кайсиите са богати и на нехемово желязо (вида желязо, което се намира в растителните източници на храна). Кайсиите са богати и на фибри, което е чудесно, ако страдате от запек, тъй като този вид плод може да подобри храносмилането ви.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay