Българска TikTok звезда със съвети към ученици: Трябва да четем по-често

Според Йоан Петър четенето дава предимство в социалните мрежи

25.05.2023 | 19:19 Редактор: Михаела Димитрова

Ползите от четенето на книги сподели на среща с ученици от Велико Търново популярната TikTok звезда Йоан Петър. В срещата се включиха стотици деца

Появата на Йоан Петър буквално взриви препълнената с ученици зала на общината във Велико Търново. Тийн идолът обясни на децата, че четенето на книги не само те прави грамотен, но и ти дава предимство в социалните мрежи.

А след срещата - децата вече са уверени, че четенето е важно за тяхното развитие. "Книгите са изключително важно нещо. Трябва да четем по-често, колкото се може повече и да развиваме себе си", сподели Юлия Йорданова. 

"Четенето е много важно за хората, то може да оправи държавата ни", каза Димитър Неделчев.

Учениците се включиха с голям ентусиазъм в игра, свързана с четенето на любими писатели. Инфлуенсърът обясни, че по-образованите винаги са с предимство.

"Имахме игра с въпроси, на които те се представиха чудесно и за мен беше наистина уникално изживяване да бъда сред толкова готини, млади и усмихнати деца. Някой, ако чете книги, би му допринесло много повече успехи в социалните мрежи, защото може да бъде по-креативен, да се изразява по-добре, а това много прави впечатление на голямата аудитория", категоричен е Йоан Петър.

Събитието беше организирано от местната управа, която търси иновативни методи да насърчи подрастващите да четат. Кампанията подкрепи и регионалната библиотека във Велико Търново.

"Първият път, когато започвахме кампанията, беше чрез плейстейшъни, чрез електронни игри. Иновативните методи, винаги водят до много добри резултати", изрази мнението си председателят на Великотърновски общински съвет - Венцислав Спирдонов.

"Винаги Общината е подкрепяла всички иновативни подходи в сферата на образованието, също в спорта и другите дисциплини", коментира кметът на Община Велико Търново - Даниел Панов.

За децата, които се включиха в игрите, имаше награди, а Йоан Петър обеща, че с видеата които прави, ще продължи да насърчава четенето сред учениците.

Вижте повече в репортажа.