Не изхвърляйте корите от банан, правят чудеса с кожата

Могат да помогнат за намаляване на възпалението при акне

15.05.2023 | 22:47 Редактор: Петя Кръстева
Не изхвърляйте корите от банан, правят чудеса с кожата

Бананите са един прекрасен плод с множество ползи за здравето, благодарение на антиоксидантите, витамините, минералите и фибрите в състава си. Но те имат и още едно чудесно качество – могат да са от полза и в грижата за красотата. Банановите кори могат да ви бъдат от полза по много начини, чрез които да се погрижите за кожата и косата си. Ето защо не трябва да бързате да ги изхвърляте.

За облекчаване на акне

Банановите кори могат да помогнат за намаляване на възпалението при акне. Те имат силно противовъзпалително действие благодарение на ексфолиращите свойства на бананите. Това, което трябва да направите, е да втриете кора от банан откъм вътрешната им страна в засегнатите зони на кожата. Масажирайте с леки кръгови движения. Правете тези масажи три пъти дневно по няколко минути. Оставяйте кожата да поеме от хранителните вещества в кората на банана. Изплаквайте след 5-6 минути.

Като маска за лице

Банановите кори са много полезни и в грижата за красотата на кожата. С тяхна помощ можете да си направите чудесна маска. Достатъчно е просто да ги пасирате или смелите с малко кокосово или овесено мляко, така че да се получи каша. Нанесете върху чиста и суха кожа. Оставете да действа 20 минути и изплакнете. Правете тази маска 2-3 пъти седмично за сияеща, здрава кожа без бръчки.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay