Marvel и "Супер Марио" на върха, нов филм с Бен Афлек се оказа провал

"Пазителите на галактиката Vol. 3" остана на челното място

15.05.2023 | 10:02 Редактор: Тодор Петров
Marvel и

Във втория си уикенд на екран „Пазителите на галактиката Vol. 3“ спечели 60,5 млн. долара и остана на челното място. Това е с 49% по-малко спрямо сумата от премиерния уикенд, което се случва рядко за голям филм за супергерои, тъй като обикновено техните приходи намаляват с поне 60% във втория им уикенд, пише Associated Press. Заедно с 91,9 млн. долара на международно ниво третата част на филма е събрала общо 528,8 млн. долара.

На второ място е „Супер Марио Bros: Филмът“ с 13 млн. долара приходи през шестия си уикенд, с което на местно ниво анимацията е генерирала малко под 536 млн. долара. На световно ниво лентата е събрала 1,2 млрд. долара.

Уикендът бе изпълнен с нови заглавия с премиери от всякакви жанрове и качество.

„Книга за възрастни: Глава 2“ се представи най-добре с 6,5 млн. приходи от 3508 локации. Продължението, представено от Focus Features на уикенда около Деня на майката, обединява екипа, включващ Джейн Фонда и Кандис Берген, с режисьора Бил Холдерман и съсценариста Ерин Симс.

„Хипнотик“ на Робърт Родригез обаче се оказа провал. Мистерията с участието на Бен Афлек като детектив, чиято дъщеря е изчезнала, спечели малка сума на фона на продукцията за 65 млн. долара. Филмът получи слаби критики преди уикенда (с оценка само от 32% в Rotten Tomatoes) и ограничен маркетинг от разпространителя Ketchup Entertainment, а приходите му от уикенда достигнаха едва 2,4 млн. долара.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС