Не може да ползваме сушилнята за всичко, никога не слагайте това в нея

Еластичните нишки в материята на банските се разтягат много бързо при сушене

03.05.2023 | 08:52 Редактор: Искра Ангелова
Не може да ползваме сушилнята за всичко, никога не слагайте това в нея

Сушилнята е много практичен уред, който ви дава възможност да изсушите прането си бързо и лесно, без да се налага да простирате и да чакате да съхне. Дрехите са готови за обличане за нула време, а сте готови за всички останали предизвикателства в дома и ежедневието си.

Може да ви се иска да слагате всичко в сушилнята и да пестите време и енергия, но има някои неща, които е по-добре да не се слагат в този уред. Сушилнята може да им навреди и да ги направи негодни за носене впоследствие.

Кои са нещата, които никога не трябва да слагате в сушилнята?

Бански

Банските може да се увредят в сушилнята. Въпреки че са създадени да издържат на горещината на плажа и солената вода, тъканите им могат лесно да се повредят в сушилнята. Еластичните нишки в материята на банските се разтягат много бързо при сушене в сушилня, затова не е препоръчително да го правите. Освен това банските съхнат бързо и без да се налага да ги сушите машинно.

Чорапогащници

По същата причина, поради която банските не е добре да се сушат в сушилнята, чорапогащниците също не са добър кандидат за тази цел. Те са изградени предимно от еластични нишки, които лесно се разтягат и увреждат от горещия въздух в сушилнята.

Черги, килими, изтривалки с гумена основа

Във всеки дом има поне по една постелка, чиято основа откъм долната ѝ страна е гумена. Такива килимчета, постелки, изтривалки не трябва да се слагат в сушилнята, защото се увреждат лесно. При висока температура гумените основи могат да се повредят, а и да навредят на самата машина.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: БГНЕС