Защо понякога съдовете ни излизат мръсни от съдомиялната?

Важно е да ги подредите спрямо разположението на дюзите

23.03.2023 | 17:27 Редактор: Искра Ангелова
Защо понякога съдовете ни излизат мръсни от съдомиялната?

Миенето на съдовете е ужасно досадно задължение за много хора. Именно заради това те се обръщат към помощта на техниката и избират да използват съдомиялна машина за тази неприятна част от домакинската работа.

В много случаи обаче настъпват и разочарования, когато съдовете излязат мръсни от нея. Така работата става двойна, двойни са и разходите, тъй като се налага да измивате всичко наново.

Кои са причините съдовете да излизат мръсни от съдомиялната и как да поправите тези грешки?

Не изплаквате добре съдовете преди да ги сложите в съдомиялната

Много хора спестяват тази стъпка, а това е една от причините съдовете да излизат мръсни. Недостатъчното плакнене или изплакването на прекалено много съдове едновременно предполага оставане на засъхнали остатъци, които може да не се измият добре в съдомиялната.

Не използвате гореща вода

Горещата вода може да ви помогне да разтворите засъхналите остатъци от храна и напитки по съдовете. Това ще направи измиването им много по-лесно и качествено в съдомиялната машина. Ако изплаквате чиниите и приборите с недостатъчно гореща вода или пускате цикъл на миене с хладка към студена вода в съдомиялната, не се учудвайте, че съдовете излизат мръсни.

Не подреждате съдовете в правилната посока

Ако подреждате съдовете в различни посоки, без да се замисляте откъде идва струята на миялната, това може да е причина съдовете да излизат мръсни. Важно е да ги подредите спрямо разположението на дюзите, така че струята да е добре насочена. Не претрупвайте кошницата, за да може водата да преминава свободно и да си свърши работата.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.