Ето как да отгледате куркума в домашни условия

Това е една от най-полезните подправки

17.04.2023 | 18:11 Редактор: Вяра Димова
Ето как да отгледате куркума в домашни условия

Куркумата е една от най-полезните подправки. Тя е богата на активни вещества и антиоксиданти, от които тялото има нужда за целите на своите функции.

Добрата новина е, че можете да си отгледате куркума в домашни условия, така че да имате винаги подръка тази така необходима подправка за вашите вкусни рецепти, а и за да подарите на организма си чудесните ѝ здравословни ползи.

Куркумата принадлежи към семейството на джинджифила. Тя е тревисто многогодишно растение, което достига не повече от 1 метър височина. Цъфтежът ѝ издържа около 2-3 месеца през лятото, което я прави чудесна украса за букети и подаръчни опаковки.

Как да отглеждате куркумата вкъщи?

Местоположение и светлина

За да вирее добре, куркумата се нуждае от много добре осветено място. Най-подходящи са южните первази, но и западни и източни вършат чудесна работа. Важно е да е огряна от много светлина през по-голямата част от деня.

Поливане

Куркумата се полива редовно и умерено през активния период. През лятото е добре да се осигури допълнително овлажняване на въздуха, тъй като тя идва от влажни райони и за да цъфти обилно, се нуждае от повече влага.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay