Преборете стреса с любими топли напитки

Чаят от лайка помага при задържането на течности

07.04.2023 | 09:15 Редактор: Петя Кръстева
Преборете стреса с любими топли напитки

Стресът може би е спътник на почти всеки съвременен човек. Много се е изписало за вредите, които той може да нанесе на организма и качеството на живота. Не е чудно, че за да се справят с него, голям процент от хората са склонни да прибегнат до употребата на лекарства.

Ако и вие сте от засегнатите, преди да направите тази стъпка, можете да опитате да подобрите състоянието си с природни средства. В следващите редове ще ви предложим няколко варианта как да направите това. Ето ги и тях:

Чай от лавандула

Когато чуете името ѝ, първото, което изниква в съзнанието ви, са огромните и невероятно красиви лавандулови полета. Чаят от лавандула ще ви помогне да подобрите съня си. Неслучайно качественият сън е един от основните стълбове за здравето на целия организъм. Ако спите недостатъчно или пък сънят ви не е качествен и пълноценен, това може да създаде предпоставки за нервност, повече стрес, както и отслабена имунна система.

За предпочитане е и да намалите консумацията на напитки, които съдържат кофеин. Освен под формата на ароматна напитка, за да подобрите съня си, можете да използвате и ароматно масло от лавандула, поставяйки няколко капки от него в дифузер или пък директно върху възглавницата ви.

Чай от лайка

Лайката е широко разпространена в нашата страна и можем само да сме благодарни, че това е така. Някои от многобройните ѝ ползи включват: облекчаване на менструалните болки, намаляване на нивата на кръвната захар, намаляване на риска от остеопороза, облекчаване на усещането за тревожност, подобряване на съня.

Билката е идеална и за отделителната система и особено подходяща за дами, които страдат от задържане на течности. За да се наслаждавате на нейните ползи, можете да направите чай в по-голямо количество, който да консумирате през целия ден. По желание можете да добавите и сока на един изстискан лимон.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay