Сбогувайте се с неприятните миризми по дрехите с няколко лесни трика

Водката има много предназначения извън основното

01.04.2023 | 12:25 Редактор: Петя Кръстева
Сбогувайте се с неприятните миризми по дрехите с няколко лесни трика

Дрехите ни попиват всякакви миризми, без значение дали ги носим върху тялото си, или стоят в гардероба. По тях остават неприятни миризми на готвена храна, цигарен дим, мухъл, които могат да са изключително дразнещи.

За щастие, има някои превъзходни трикове да се отървете от лошите миризми, попили в дрехите ви и то за нула време.

Водка
Водката има много предназначения извън основното – да ви носи приятно настроение при консумация. Тя има невероятната способност да отстранява лошите миризми от дрехите, без да оставя и следа от алкохолен мирис. В допълнение - водката убива бактериите, като дезинфекцира тъканите. Просто напълнете спрей бутилка с малко водка и напръскайте дрехите. Водката ще свърши всичко останало.

Сода за хляб

Содата за хляб поглъща миризмите. Тя е подходящо средство да неутрализирате лоши миризми в хладилника, заради което е добре да оставяте по една чинийка със сода вътре, но тя може да ви помогне да премахнете миризмите и от дрехите. Поръсете вмирисаната дреха с малко сода. Оставете да подейства 2-3 часа, след това изтупайте добре, така че да не остане следа от нея. Този метод е подходящ за дрехи, които са чисти и изпрани, но са замирисали на застояло в гардероба.

Снимка: Pixabay