Нямате ютия? Използвайте тези трикове за гладене на дрехи

Сешоарът може да се окаже най-добрият ви приятел

12.03.2023 | 08:31 Редактор: Петя Кръстева
Нямате ютия? Използвайте тези трикове за гладене на дрехи

Ютията е едно от най-полезните пособия в домакинството. Тя ви спасява, когато трябва да изгладите измачканите си дрехи. Но какво бихте правили, ако тя е развалена или в момента не разполагате с такава, а имате измачкани дрехи, които се налага да облечете? Ще ви спасят някои страхотни трикове за гладене на дрехи без ютия. Вижте как да се справите с измачканите дрехи без това пособие.

Със сешоар

Сешоарът може да се окаже най-добрият ви приятел в моментите, в които нямате ютия. Горещата му струя може да ви помогне бързо да изгладите измачканите дрехи. Насочете струята му към дрехата под ъгъл. Започнете да движите сешоара по посока отгоре надолу, така че да изпънете гънките. Ако дрехата е от деликатна тъкан, наложете тензух, за да не я увредите.

Влажна кърпа

Навлажнете кърпа с топла вода. Изстискайте я максимално, за да няма излишна течаща вода от нея. Наложете я върху измачканата дреха. Притиснете отгоре с кухненска хартия и тежък предмет с равна повърхност. Оставете така за известно време, докато се изгладят гънките. Може да използвате и сешоар за допълнително изглаждане.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

2
1 rate up comment rate down comment 0
0808
преди 6 месеца
..Как съм живял досега без да зная това? Просто съм щастливец, че го научих.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ИВМ
преди 6 месеца
Уникална статия, преобърна живота ми!Сега притежавам най-добрия сешоар, за да не ми се налага никога повече да имам ютия. Сигнализирай за неуместен коментар