Кои са безобидните симптоми, с които сами определяме смъртната си диагноза?

Прескачането на сърцето е често срещано и може да внесе смут и страх

01.04.2023 | 07:00 Редактор: Вяра Димова
Кои са безобидните симптоми, с които сами определяме смъртната си диагноза?

Дори да сте в прекрасно здраве, всякакви симптоми могат да се появят по различни причини. Най-лесното нещо е да проверите в Google за какво подсказват тези симптоми. В такива моменти може да се изплашите, че нещо сериозно ви има или дори че страдате от нелечимо заболяване.

Преди да побързате да се консултирате с интернет, трябва да знаете, че някои плашещи симптоми понякога не са признак на опасно заболяване и няма нужда да се притеснявате.

Кои са плашещите симптоми, които обикновено свързваме с животозастрашаващи състояния и заболявания, но които обаче могат да са напълно безобидни?

Болка в гърдите

Внезапна остра болка в гръдната област обикновено се свързва с инфаркт. Той е първото нещо, което ще си помислите, ако ви заболи в тази зона. Но в много от случаите, дори в повечето, болката в гръдната област е на невралгична основа и се дължи на нервно пренапрежение, причинено от високи нива на стрес. Нервните сигнали преминават от мозъка през нервните окончания и достигат до гръдната кост. Това предизвиква болка, която може да ви уплаши.

Прескачане на сърцето

Прескачането на сърцето е често срещан симптом, който може да внесе смут и страх. В повечето случаи обаче това усещане за "прескачане" е само усещане. Може да е предизвикано от хормонален дисбаланс, нервно напрежение, стрес, дехидратация, може дори да е вследствие на рязко ставане от стола, както и след интензивна тренировка.

Шум, пищене в ушите

Шумът в ушите може да е много досаден и да ви дразни, но обикновено не говори за нещо опасно. В повечето случаи отново стресът и напрежението са причинители на шум в ушите, който е субективен. Също така естествените процеси на стареене могат да са в основата на появата му.

Изтръпване на ръцете

Преди да побързате да се плашите, трябва да знаете, че в много от случаите тръпненето на ръцете може да е причинено от спад в кръвната захар, ако не сте се хранили дълго време. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay