Производителят на матраци TED домакинства "Седмица на съня" в Пловдив

Бяха представени лекции на интересни теми от специалисти по съня от лабораторията за изследване на съня Somnolog

27.03.2023 | 11:50 Редактор: Тодор Петров
Производителят на матраци TED домакинства

По случай Световния ден на съня производителят на матраци TED BED беше домакин на събитието "Седмица на съня" и в рамките на 4 дни посрещна стотици гости в културен център "Бизнесът за Пловдив", къща "Иван Черноземски" в Стария град.

В програмата бяха представени лекции на интересни теми от специалисти по съня от лабораторията за изследване на съня Somnolog към Медицински университет Пловдив, Медицински център по неврология и неврорехабилитация Alexiev & son, София и Медицински център по белодробни болести и медицина на съня Inspiro, София.

Увлечени от презентациите, посетителите се запознаха със спецификите по време на сън, получиха много полезни съвети, свързани с йога практики, чай, арома терапия преди лягане и получиха отговори на въпросите си.

Благодарение на внимателния подбор на лекари: патофизиолог, сомнолог, ортопед и травматолог, консултант по детския сън, невролог, специалист по респираторна медицина и медицина на съня, се представиха различни гледни точки и факти и се обясни взаимовръзката между ежедневните ни навици, цялостното здравословно състояние на човек и добрия сън.

Събитието предвещава да е първото от поредица от много интересни прояви, целящи да запознаят хората с важността на почивката през нощта за всички останали аспекти от живота. Добрият сън е определящ за производителността през деня, за красотата, за метаболизма, за спортните постижения, за менталното здраве.

Ако сте пропуснали "Седмица на съня", може да гледате запис от всички лекции и практики в официалния YouTube канал на TED BED, както и да задавате въпросите си към специалистите по съня на адрес: office@ted.bg.