Руският език става втори чужд в египетските училища и университети

Русия и Египет са договорили засилване на съвместната работа в сферата на образованието

24.03.2023 | 14:38 Редактор: Тодор Петров
Руският език става втори чужд в египетските училища и университети

Руският език ще се изучава като втори чужд език в египетските училища и университети, съобщи онлайн изданието на списание "Egypt today", позовавайки се на Министерството на образованието на Русия. 

Споразумението е постигнато по време на четиринадесетата среща на руско-египетската комисия за сътрудничество в областта на  търговията, икономиката, науката и технологиите. Представителите на двете страни са договорили и редица други мерки за засилване на съвместната работа в сферата на образованието. 

Преди дни по време на среща с високопоставени руски представители президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси обсъди състоянието на руските инвестиции и на руско-египетските проекти в арабската република. Сред най-важните от тях са атомната електроцентрала "Ел Дабаа", която започна да се изгражда през юли м.г., и руската индустриална зона в икономическата зона "Суецки канал". 

В руската делегация участваха вицепремиерът и министър на търговията и индустрията Денис Мантуров и специалният представител на президента Михаил Богданов, съобщи БТА.

Снимка: БГНЕС