Как да се справим с косопада по естествен начин?

Причините могат да бъдат много - генетични фактори, хормонален дисбаланс, стрес

22.03.2023 | 14:50 Редактор: Михаела Димитрова
Как да се справим с косопада по естествен начин?

Косопадът е състояние, което може да няма директно влияние върху физическото здраве, но може да предизвика нарушения в самооценката и емоционалния баланс. Причините могат да бъдат генетични фактори, хормонален дисбаланс, стрес, автоимунни заболявания, хранителни дефицити, както и някои инфекции на скалпа.

Не всяко падане на коса е косопад. Нормално е да губим до 100 косъма на ден. В останалите случаи косопадът може да е по-леко до по-сериозно трайно състояние, което изисква определен терапевтичен подход.

Ето някои стъпки в грижата за косата и употребата на продукти с ценни съставки, които могат да помогнат за възстановяване на нормалния вид и растеж на косата:

Масажирането на скалпа може да се извършва едновременно с нанасянето на масла за коса или маска, което допринася за стимулиране на кръвообращението в него и това придава здравина на косъма. Масажът на скалпа допринася за стимулиране на функциите на клетките, които са разположени в основата на космените фоликули. 

Алое вера е друга ценна съставка в грижата за косата и превенцията на косопада. То има успокояващо действие за скалпа и допринася за подхранване на косата. Алое вера осигурява справяне с пърхота и отпушва запушените с прекомерно количество себум космени фоликули.

Хранителните добавки с джинджифил може да благоприятства растежа на косата чрез стимулиране на космените фоликули. Активните съставки в джинджифила имат ценни ползи за здравето на косата.

Повече по темата прочетете в Puls.bg