Лесни трикове, които ще ви помогнат да стопите коремните мазнини

Твърде рестриктивните планове са неуспешни

19.03.2023 | 18:19 Редактор: Ирена Бакърджиева
Лесни трикове, които ще ви помогнат да стопите коремните мазнини

Кой не би искал да има плосък и стегнат корем? Коремните мазнини са ужасно трудни за премахване, а освен това са и една от причините да не се чувствате добре в кожата и дрехите си. За да ги премахнете, вероятно сте склонни да се подлагате на изтощителни и безкрайни коремни преси всеки ден, глад и други мъчения.

Целият този стрес обаче често води до непостоянство и дори да постигнете минимални резултати, те ще се нарушат, ако спрете да следвате стриктно плана, който сте си наложили. Това е така, защото твърде рестриктивните планове са неуспешни, тъй като човек не може да издържи дълго на тези мъчителни усилия.

За щастие, има някои лесни трикове, които ще ви помогнат да стопите коремните мазнини, без да се мъчите и без да се тормозите. Те изискват единствено постоянство и лична мотивация, но без глад и безкрайни изтощителни еднообразни упражнения.

1. Ограничете въглехидратите.

Въглехидратите са един от главните виновници за трупане на коремни мазнини, а и мазнини по тялото изобщо. Повечето хора не си дават сметка колко излишни въглехидрати приемат с храната, защото не се замислят.

Те са важни за метаболизма и енергията, но също така важно е да идват от природни източници, богати и на фибри, антиоксиданти, витамини и минерали. Такива са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни.

Въпреки че тези храни са здравословни е важно да внимавате с тяхното количество. Това не важи за зеленчуците. Те са най-бедни на захари сред източниците на въглехидрати, от които можете да похапвате по-обилно. Но с плодовете и пълнозърнестите храни трябва да се внимава, защото те съдържат повече захари, което се отразява на трупането на мазнини в тялото.

2. Не яжте тестени въглехидрати и десерти.

Ограничете въглехидратите на ежедневна база и това ще се отрази моментално на коремните ви мазнини. Ще имате много енергия, ще се чувствате сити и ще ограничите и калориите, ако премахнете или намалите драстично въглехидратите, идващи от тестени изделия и десерти.

Въглехидратите, идващи от тестените изделия, сладкишите и десертите са най-големите врагове на талията. Те са една от основните причини за напълняване и трупане на мазнини по корема. Наблегнете на зеленчуците и плодовете за сметка на тестените изделия от бяло брашно.

Избягвайте или изключете напълно пастата, баниците, пиците, бургерите и ги заменете с алтернативни форми или просто не ги яжте, ако искате да постигнете успех.

Прочети още в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay