Показват звездния път на Карл Лагерфелд в телевизионна поредица

Даниел Брюл ще изиграе известния дизайнер

15.03.2023 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова
Показват звездния път на Карл Лагерфелд в телевизионна поредица

Показват живота на Карл Лагерфелд в драматична телевизионна поредица. Тя носи името Kaiser Karl и ще се излъчва по Disney+.

Продукцията е първото по рода си шоу, което се фокусира върху човека, бил начело на модна къща Chanel от повече от три десетилетия, след редица документални филми за неговата кариера и наследство.

Според информация на Deadline, испано-германският актьор и режисьор Даниел Брюл ще изиграе известния дизайнер.

Поредицата от шест епизода ще покаже на зрителите света на Лагерфелд и неговата личност – герой, който, макар и доста известен, култивира и поддържа интензивна мистерия.

"Той ще хвърли светлина и върху модните къщи от висок клас от 70-те години, както и върху това как Карл е изградил своята уникална и понякога противоречива лична марка в свят, където външността е всичко", пише в официалното представяне на проекта.

Историята на Кайзер Карл започва през лятото на 1972 г. и проследява стремежа на Лагерфелд да стане наследник на Коко Шанел, починала година по-рано. Той се превръща в най-успешния френски дизайнер по времето, когато Ив Сен Лоран е на върха. Съперничеството между Лагерфелд и Пиер Берже (партньорът на Ив Сен Лоран), както и любовната история на Карл с Жак дьо Башер също ще бъдат разгледани в поредицата.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС